Belföld

Vitézy Dávid: Főpolgármester leszek

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Meglepetést ígér vasárnap. Magyar Péter támogatóira is számít.

A Népszavának a főpolgármester-jelölt azt mondja: meglepné, ha visszalépne Szentkirályi Alexandra, aki megfutamodott a viták elől, így a fideszes szavazók számára is egyértelművé válhatott, hogy ő Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója. Vitézy Dávid szerint a Partizán szervezte vita sokaknál döntött az ő javára, kiderült, hogy hamis az a Karácsony-kép, amit évek óta építgettek, hogy a kivéreztetett főváros semmit sem tehet.

Az Orbán-kormány persze, ahol lehetett, szívatta a fővárost, de ez nem lehet ok és magyarázat a végtelenített semmittevésre.

Vitézy szerint a Tisza-Kutyapárt-LMP koalícióról még nem tárgyaltak, de az általa vezetett lista, a Tisza Párttal és a Kutyapárttal többségbe kerülhetne majd a közgyűlésben.

Magyar Péter szavazói között eleve akadnak olyanok, akik az új ajánlatot látják mindkettőnkben.

Úgy látja, Magyar Péter és Karácsony Gergely között egyre élesebbek a konfliktusok, így nehezen hihető, hogy később együtt tudnának működni. Azt mondja, nem tartozik felelősséggel a NER elmúlt 14 évéért. Nem tudja, hogy az LMP társelnöke a kormányközeli ingatlancége osztalékából finanszírozta-e kampányát, de Ungár Péter támogatását jelentősnek nevezi.

Szerinte a külső kerületekben elégedetlenek a jelenlegi városvezetéssel, ami okozhat meglepetést vasárnap.

A főpolgármester-váltó hangulatot kilométerarányosan lehet mérni. (…) Világosan érzékelhető a vágy a jelenlegi két nagy politikai tömb meghaladására. Budapesten különösen, hiszen itt három olyan párt is bekerülhet a közgyűlésbe, amelyek soha nem voltak ott korábban.

Nem állítja, hogy a megválasztásával megnyílnának a kormányzati pénzcsapok, de neki nagyon más a helyzete, mint Karácsonynak, aki ellenzéki vezérpozícióból kommunikál. Magabiztosan válaszol a kérdésre, van-e B terve arra az esetre, ha mégsem lesz főpolgármester.

Főpolgármester leszek.

Ha mégsem, akkor is beül a közgyűlésbe, mert ott új politikai színtér jön létre új szereplőkkel, új együttműködési kényszerekkel, nem lesz kényelmes, eltompító többsége senkinek, ami nagyon hasznos lehet a választóknak, még akkor is, ha az eddiginél sokkal több lesz a vita.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik