Belföld

Toroczkai szerint lehetnek még hangfelvételek Magyar Péternél, amik piaci alku tárgyát képezhetik a Fidesszel

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Csaknem kétórás interjút készített a Partizán kedden este Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk Mozgalom elnökével.

A beszélgetésből többek közt az derült ki:

  • Toroczkai szerint lehetnek még hangfelvételek Magyar Péternél, viszont, ha ezeket nem hozza nyilvánosságra, akkor az egy piaci alku tárgya lehet a Fidesszel. Gyanúja szerint nem csak volt feleségét, Varga Judit volt igazságügyi miniszter szavait rögzíthette, hanem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterről is lehetnek felvételei.
  • A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint egyébként Magyar Péter megjelenése zavart okozott. Ahogy fogalmazott, a következő két évben ki fog derülni, kicsoda valójában Magyar Péter, mit fog kezdeni a Demokratikus Koalíció azzal az összezuhanással, ami őket is sújtja Magyar miatt.
  • Szerinte a Momentum el fog tűnni Donáth Annával együtt. A Mi Hazánk Mozgalomnak pedig, mint „legegységesebb, és legkíépítettebb pártnak”, óriási esélye van, hogy 2026-ra megkerülhetetlen erő legyen.
  • Toroczkai nem becsülte meg, hány EP-képviselője lehet a pártnak, és azt sem mondta meg konkrétan, mely településeken van esélye polgármestert állítani a Mi Hazánk Mozgalomnak. Szó esett arról is, hogy a Mi Hazánk Mozgalom miért nem tud olyan sikeres erővé válni, mint korábban a Jobbik, melynek szakadása lévén alakultak meg Toroczkaiék. A pártelnök szerint sokkal kisebb erőforrásaik és harmadannyi tagjuk van, mint a Jobbiknak volt, ezért nehezebb a helyzetük. Szerinte egyébként az EP-választással a Jobbiknak vége lesz, az lesz a párt „Waterlooja”.
  • Ismét beszélt arról, milyen küzdelmet folytatnak a készpénz-védelemért, miközben Magyarországon egész Európában a legdrágábbak a banki költségek, amelyek éves szinte Toroczkai szerint százerer forintot is kitehetnek.
  • Szó volt arról is, hogy el tudna-e képzelni a Mi Hazánk homoszexuálist a vezetőségében. Ezt határozottan elutasította Toroczkai, mert az ellenzéki párt és szerinte a magyarok is konzervatívak ehhez. Ugyanakkor a párt német szövetségese, az AfD vezetése el tudja ezt képzelni: AfD egyik vezetője nyíltan homoszexuális kapcsolatban él, ám Toroczkai szerint ez a párt belügye, ami amúgy is akkora szervezet, hogy elfér benne ez is.
  • Toroczkai László először nem volt hajlandó egyértelműen állást foglalni abban a kérdésben, hogy a német náci SS bűnöket követett el. Ez annak kapcsán került elő, hogy Maximilian Krah, az AfD EP-listavezetője egy interjújában beszélt arról nemrég, hogy szerinte a náci SS nem minden tagja volt bűnöző. Amikor arról kérdezte Toroczkait Gulyás Márton műsorvezető, hogy abban mi az álláspontja, hogy a német náci SS bűnöket követett-e el vagy sem a pártelnök úgy reagált: „Miért kellene, hogy nekem álláspontom legyen ebben, nem vagyok történész.” Később bár elismerte, hogy a nácizmus, csakúgy mint a kommunizmus, követett el bűnöket, szövetségese, Maximilian Krah mondatáról viszont nem kívánt állást foglalni.

A beszélgetést itt lehet megtekinteni.

Kapcsolódó
Toroczkai László: Akár két éven belül széteshet a Fidesz
Új európai pártcsaládot készül alakítani a német AfD vezetésével Toroczkai László. Magyar Péter elbizonytalanította a Mi Hazánk szavazóinak egy részét, de a pártelnök szerint idővel visszatérnek. Mint mondta, a huxit jelenleg katasztrofális következményekkel járna, de ha a Mi Hazánk kormányozna, hat év alatt meg tudnák erősíteni a nemzetgazdaságot annyira, hogy népszavazáson lehessen dönteni a kilépésről. Interjú a Mi Hazánk elnökével, aki szimbolikusan pártja EP-listáját is vezeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik