Belföld

A szülők újra és újra letakarják az iskola előtti háborús plakátot, de a közterület-felügyelők azonnal intézkednek

Momentum Facebook-oldala
Momentum Facebook-oldala

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt található egy háborús kampányplakát, amit a Momentum orosházi szervezete letakart egy cicás képpel – olvasható a Momentum Facebook-oldalán. Mint írják, akciójukra a város kormánypárti vezetése gyorsan reagált, és közterület-felügyelők eltávolították a takarást. Ennek ellenére helyi szülők egy csoportja, akiket szintén zavar a háborús retorika, saját kezdeményezésükre – a Momentum bevonása nélkül – a gyermekeikkel közösen ismételten letakarták a plakátot, amit azonban a közterület-felügyelők ismételten leszedtek.

A letakarás-leszaggatás azóta naponta ismétlődik

– állítja a Momentum, amely szerint a háborús félelemkeltés és a propaganda helytelen, különösen iskolák és gyermekek közelében. „Elítéljük a városvezetés gyakorlatát, és továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy védelmezzük polgártársaink, különösen a fiatalabb generációk mentális és érzelmi biztonságát” – olvasható a posztban.

Forrás: A Momentum Facebook-oldala

Mint ismert, korábban Farkas András, Piliscsaba kormánypárti polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy áthelyezik a helyi iskola kapuja mellett látható Stop Háború plakátját. Azzal indokolt, hogy több szülői megkeresés érkezett hozzá a plakáttal kapcsolatban. „Miután a képviselő-testület tagjainak véleménye egyezett a kérdésben, ma egyeztettem a plakáthelyeket kezelő céggel. Bár jogszabályt nem sért a plakát ezen a helyszínen, jövő hét folyamán áthelyezik a hirdetést.” A polgármester lépésére reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója is. aki megdöbbent azon, hogy Piliscsaba KDNP-s polgármestere szülői panaszra áthelyezteti a kormány egyik háborús plakátját. Menczer szerint Farkas András „összecsinálta magát″, és szégyelli, hogy a közösségükben ilyen „gyáva emberek” vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik