Belföld

Lenyúlta a főnöke furgonját egy fiatal, majd halálra gázolt egy biciklist

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki két évvel ezelőtt lenyúlta a  főnöke kisteherautóját, majd halálos balesetet okozott vele Balmazújvárosnál.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatalkorú férfi Balmazújváros környékén egy kertészetben dolgozott, ahol a munkaadója biztosított számára egy kistehergépkocsit. Az ominózus reggel a fiú a tulajdonos engedélye nélkül használta a járművet Balmazújváros környékén.

A közúton a vádlott járművével azonos irányba haladt a kerékpárjával egy nyugdíjas az úttest szélére húzódva. A fiatalkorú kellő időben észlelte az előtte haladó biciklist, azonban figyelmetlensége és részben a napsütés zavaró hatása folytán lassítás nélkül utolérte és a tehergépkocsival fékezés nélkül elütötte a kerékpárost. Az idős férfi a kerékpárról leesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Debreceni Járási Ügyészség felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetést kért a fiatalra halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és jármű önkényes elvételének bűntette miatt azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót, és örökre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik