Belföld

A Győri ETO szurkolói kifütyülték Dézsi Csaba polgármestert

Marjai János / 24.hu
Dézsi Csaba András, Győr város Fideszes polgármesterével 2021. április 15-én.
Marjai János / 24.hu
Dézsi Csaba András, Győr város Fideszes polgármesterével 2021. április 15-én.
Nem ez az első ilyen eset az utóbbi időben. Nemrég egy Boney M koncerten is füttyszó fogadta a város fideszes vezetőjét.

Nemrég az ETO FC Győr hosszú idő után újra bejutott a labdarúgó NB I-be, és habár a csapat Ajkán vendégeskedve harcolta ki a feljutást, a győri Széchenyi téren is több százan szorítottak a sikerért. A térre este Dézsi Csaba András fideszes polgármester is kiment, és beszélni is tervezett az ünneplőknek, azonban amikor a műsorvezető felhívta a színpadra, a szurkolók kifütyülték és pfujolásba kezdtek, majd skandálni kezdték, hogy „Mi vagyunk a Győri ETO, hejj, hejj”, a város vezetője így végül nem mondott semmit, számolt be erről az ugytudjuk.hu helyi lap.

A történteket egy olvasó az önkormányzati Győr Plusz Média videójából mentette ki, amit azóta töröltek az oldalról. Az eset később érdekes módon a Dézsi Doki a mi polgármesterünk nevezetű rajongói oldalon bukkant fel egy másik szögből, amit a Fidelitas volt helyi elnöke, Pusztai Gábor hozott létre.

Ezen a felvételen is egyértelműen kivehető a közönség reakciója Dézsi megjelenésére, a leírásban pedig a kellően homályos „Már csak két hét” szöveg szerepel egy papagáj, egy bohóc és egy ujjakkal V betűt formázó emoji kíséretében. A polgármester széles körben nagy papagájtartó hírében áll, és korábban többször is előszeretettel használta az említett kézjelet. Az ugytudjuk.hu mindezt úgy értékeli, hogy az oldal már nem a polgármester csapatának kezelésében állhat.

Mint ahogy a lap írja, Dézsit az utóbbi időszakban többször is kifütyülték nyilvánosan. Egy héttel korábban Győrszentivánon is ez történt – az erről készült videó itt látható – , amikor a polgármester a Boney M koncert előtt lépett a színpadra, habár ezt ő támogató fütyülésként értékelte akkor.

Az ETO szurkolóinak nemtetszését Dézsi azzal válthatta ki, hogy a csapatot többször is keményen bírálta, míg a nem olyan rég az NB-I-ben szereplő másik győri klub, a Gyirmót FC-ről a többi között azt is mondta, hogy a klub „visszaadta a futballba vetett hitemet!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik