Belföld

Elzárásra ítélték a négy kölyökkutyát kivégző férfit

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Siklósi Járásbíróság annak a baranyai férfinek az ügyében, aki kivégzett négy kölyökkutyát.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője közleményében azt írta, hogy a többszörös visszaeső férfit negyven nap elzárásra és százhúsz óra közérdekű munkára ítélték állatkínzás bűntette miatt.

A férfi egy baranyai községben lakik az élettársával és sógorával. Az elkövető egy nőstény és két hímivarú pulit tartott, mivel azonban sokszor huzamosabb ideig nem volt otthon a párjával a munkájuk miatt, ezért a kutyákról a sógora gondoskodik.

A nőstény kutya megellett, és a hátsó udvaron található lomok közé vitte a kölykeit. Az elkövető és az élettársa kéthónapnyi távollét után érkezett vissza a lakóhelyére. A férfi sógora megtalálta a lomok között az öt kutyakölyköt, amelyeket bevitt a lakóházba és gondoskodni kezdett róluk.

A vádlott azonban úgy vélte, hogy a három felnőtt és öt kölyökkutya tartása már túlságosan nagy terhet róna a háztartásra, ezért részegen kivitte az udvar hátsó részébe a kiskutyákat, hogy végezzen velük.

A férfi egyesével kézbe vette a kölyköket, a  hátsó lábaikat összefogta, és a kutyákkal nagy erővel az udvaron található farönkre sújtott úgy, hogy az ütés a kölyökkutyák fejét érje. Az elkövető tette után négy kölyökkutya nyomban kimúlt. A bántalmazása ellenére az öt kiskutya közül egy életben maradt, amelyet a tettes sógorának bejelentése nyomán a helyszínre érkező rendőrök találtak meg. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik