Belföld

Csárdi Antal: Az LMP lezárta a gödi Samsung-gyár mindkét bejáratát

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az LMP lezárta a gödi Samsung-gyár mindkét bejáratát – jelentette Csárdi Antal, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a helyszínről. Azt szeretnék elérni, hogy ne tudjon működni az akkumulátorüzem, miután a bíróság döntése nyomán nem rendelkeznek megfelelő környezethasználati engedéllyel.

Ha a kormány és intézményei nem végzik el a feladatukat, akkor elvégezzük mi

– mondta a politikus, aki szerint a jelenlegi helyzet jogszerűtlen és a termelést 98 százalékban le kellene állítani. csárdi szerint az akcióval a következő órákban blokkolni akarják a bejutást a gyárba.

Tüntetés a gödi akkumulátorgyárnál.

Miért zártuk le a gödi akkugyárat?

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, June 3, 2024

Lapunk is megírta, hogy hatályon kívül helyezte a bíróság a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét. A kormányhivatal szerint nem kell bezárni a gödi Samsung-gyárat. – A bíróság döntése a sajtóban megjelent hamis állításokkal ellentétben nem azt jelenti, hogy a gyár teljes működését fel kell függeszteni, hanem azt, hogy azokat a tevékenységeket kell a vállalatnak korlátozni, amelyekhez egységes környezethasználati engedély szükséges. Így elsődlegesen az üzemben jelenleg összesen legfeljebb 50 MWth névleges hőteljesítménnyel üzemeltetheti a kazánokat, a működését erre a szintre kell korlátozni, valamint más tevékenységek mértékét is az egységes környezethasználati engedély nélkül végezhető szintre kell csökkenteni – írta közleményében a Pest Vármegyei Kormányhivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik