Belföld

A DK után a Mi Hazánk is Sulyok Tamás lemondását követeli

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Erkölcsileg méltatlanná vált Sulyok Tamás, mert a magyar föld idegen kézre játszásában vett részt

– írja közleményében a Mi Hazánk Mozgalom, amely egyúttal azt is kijelenti, hogy Sulyok számára nincs más út, „az egyetlen elfogadható döntés a köztársasági elnöki címről való azonnali lemondás”.

Az államfővel szemben először Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője fogalmazott meg vádat, miszerint egy „köztörvényes bűnöző”, aki ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. Állítása szerint Szeged környékén összesen több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon és úgynevezett zsebszerződéseken keresztül külföldiekhez, amiben három-négy ügyvéd játszott közre. Azért, hogy mindez ne legyen feltűnő, Dobrev elmondása szerint az ügyvédek segédkeztek egymásnak, más-más ellenjegyezte az ajándékozást, a kölcsönszerződést, a haszonélvezeti jogot stb. Dobrev állítása szerint a rendszer egyik kulcsfigurája Sulyok volt.

A magyar föld osztrákoknak való kijátszásában vett részt, Ausztria tiszteletbeli konzuljaként. Ez a tevékenysége erkölcsileg vállalhatatlan! A kormány által a nemzeti egység megteremtésére kinevezett államfő az eredeti feladatával szemben ezzel ismét morális válságot okoz, hiszen részt vett a haza kincseinek korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló erőforrásának, a magyar földnek az idegeneknek történő kiárusításában

– fogalmaz közleményében a Mi Hazánk, egyúttal a kormány szemére veti azt is, hogy Novák Katalin botránya után az utódjáról is botrányos dolgok derültek ki.

Az ellenzék a párbeszédes Tordai Bence kezdeményezésére rendkívüli parlamenti ülést hívna össze, ahol Sulyok ügye mellett a magyar Külügyet ért orosz hekkertámadás következményeiről vitáznának, a Fidesz-frakció ugyanakkor megüzente, ha lesz is ilyen, nem mennek el rá a képviselőik, mert a kormánypárt bohózatnak tartja az ügyet.

Kapcsolódó
Dobrev Klára: Sulyok Tamás ügyvédként termőföldet játszott külföldi kézre, le kell mondania
A DK-s politikus azt állítja, hogy a köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik