Belföld

Letartóztatásban marad a férfi, aki eltörte egy orvos arccsontját, és lerúgott egy ápolót, s egy beteghordót a lépcsőn

Továbbra is rács mögött marad az a férfi, aki április elején tőrt-zúzott, majd őrjöngve támadt az orvosra, az ápolóra, a beteghordóra, valamint a biztonsági őrre az esztergomi kórházban. Értesüléseink szerint az orvos arccsont, az ápoló pedig orsócsont törést szenvedett.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészség indítványával, és augusztus kilencedikéig meghosszabbította a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

A gyanúsítás szerint a férfi be akart menni az esztergomi kórház intenzív osztályára, de már nem engedték  be őt. Emiatt nagy erővel rángatni kezdte a folyosón lévő ajtót, majd felborított egy szekrényt és kihajított két széket az ablakon.

Az elkövető ezután elindult lefelé a lépcsőn, majd lerúgta a vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót is a lépcsőn, majd tovább bántalmazta őket A férfi ezt követően ököllel esett egy orvosnak és egy biztonsági őrnek is. Az ápoló és az orvos nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt.

A biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az őr végül gázsprayvel lefújta az őrjöngő elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrök sokkolóval tudtak csak megfékezni, majd megbilincselni. A férfi a kihallgatása során beismerte a bűnösségét, és azzal magyarázta a tettét, hogy nem engedték be az intenzíven fekvő anyjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik