A következő élő közvetítés része A pedofilbotrányról kérdezték az egyik műsorvezetőt a köztévé választási vitáján

Dobrev Klára mégis hozzászólt a témához: Orbánról és az embercsempészekről beszélt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Jön a második témakör, a bevándorlás, menekültügy.

Huszár Viktor (MEMO) szerint Magyarország egy átjáróház kelet és nyugat között, kérdés csak az, hogy jó-e ez így, hiszen migráció és migárciós között is van különbség. Puskás Ferenctől kezdve a zsidó származású Nobel-díjasainkig azokról az emberekről beszél, akik bár nem magyar származásúak, de tudtak integrálódni és öregbítették az ország hírnevét. Szerinte viszont az a migráció, ami most zajlik, Észak-Afrikából Európa felé, nem ilyen népességmozgás, azok az emberek nem tudnak integrálódni, ezért inkább ott helyben kellene segíteni, nem idehozni a problémát.

Ungár szerint nincs olyan emberi jog, hogy mindenki ott él, ahol szeretne, de a menekülteket be kellene fogadni. Az LMP listavezetője inkább a migráció kiváltó okairól beszélt, azon belül is a klímaváltozásról. Szerinte a megoldás a nagyvállalatok megadóztatása lenne, mert a kisemberek nem tudnak önmagukban, érdemben küzdeni a klímaváltozás ellen. Szerinte összességében nem lehet úgy beszélni a migrációról, ha nem beszélünk a természetvédelemről, az LMP viszont erről beszél.

Dobrev Klára pedig arról beszélt, hogy az Orbán-kormány több ezer embercsempészt engedett ki a börtönökből, miközben állítólag rendet akar tenni a határon. Ezzel a miniszterelnök szerinte félelmet és káoszt kelt az országban, teszi mindezt azért,

mert Orbán imádja a káoszt.

Ezután a felemlegette, hogy a kormány nagyüzemben hozza be az országba a vendégmunkásokat, miközben a magyar embereket elbocsátják munkahelyeikről.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik