Belföld

Halálra gázolta volt élettársa új párját, tíz év börtönre ítélték

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi gépkocsival elütötte volt élettársa új párját, aki ennek következtében meghalt – közölte az ügyészség.

A tényállás szerint a vádlott élettársi kapcsolata, amelyből egy kisfiú is született megromlott, ezért 2017 májusában elköltözött a családjától. A volt élettársa néhány hónap múlva új kapcsolatot létesített, s a férfi odaköltözött hozzá a székesfehérvári lakásba. A vádlott tudomással bírt erről a kapcsolatról, amit azonban nehezen viselt, a nőt képtelen volt végleg elengedni, többször indulatos, trágár üzenetekkel, hívásokkal zaklatta.

A vádlott 2021. június 1-én személygépkocsival hazavitte a gyermeküket, majd a környező utcákban körözve figyelte a környéket. Egy idő múlva a sértett megjelent a helyszínen, majd sietős léptekkel a vádlott személygépkocsija felé indult. Amikor már az úttesten haladt, a vádlott felé kanyarodott, intenzív gyorsításba kezdett, majd elütötte őt.

A sértett szakszerű orvosi kezelés ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott bűnös, vele szemben hosszabb tartamú büntetés kiszabása szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik