Belföld

Halálra gázolta az exe új párját, majd felszólt a nőnek kaputelefonon, 11 évet kértek rá

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Fejér Megyei Főügyészség azt a férfit,  aki kocsival elütötte a volt élettársa barátját Székesfehérváron, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 11 év börtönt, 10 év közügyektől eltiltást, és 5 év járművezetéstől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A férfi tíz évig élt élettársi kapcsolatban a nővel, de a kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt megszakadt. Ezt követően a nő megismerkedett a későbbi áldozattal, akivel 2020-ig élettársi kapcsolatban élt, majd rövid külön élés után újra összeköltöztek.

A vádlott féltékenységéből eredő, zaklató kommunikációt folytatott a nővel, a tetteit pedig az motiválta, hogy  képtelen volt végleg elengedni a volt élettársát.

Egy tavaly júniusi napon hazavitte kocsival a nővel közös gyermeküket, majd autójával az utcákban körözve figyelt. A sértett megjelent a helyszínen, és amikor a férfi észrevette, betolatott az egyik ház mögötti parkolóba.

A nő barátja elindult az autó felé, mire a férfi padlógázzal, 30-40 km/óra sebességre felgyorsítva elütötte őt. Az elkövető ezután távozott a helyszínről, majd néhány perc múlva gyalog visszatért, és kaputelefonon tájékoztatta a nőt a történtekről. Az elütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi kezelés ellenére néhány nap múlva elhunyt..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik