Belföld

Fürdés közben ért halálos áramütés egy 44 éves nőt, beismerte tettét a kókler bojlerszerelő

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 48 éves férfival szemben, aki nem rendelkezik villanyszerelői végzettséggel, mégis elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait. A szakszerűtlen munkája miatt halálos áramütést szenvedett egy 44 éves nő.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfit 2022 januárjában kérte meg az ismerőse arra, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. A vádlott annak ellenére is elvállalta a munkát, hogy nem rendelkezett szakirányú végzettséggel.

A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a tulaj szólt neki, hogy „csíp a víz”, a férfi kiiktatta a bojler földelését. A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a férfi az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban – így a fürdőszobában lévő szanitereken is – megjelent, melynek következtében a 44 éves nő halálos áramütést szenvedett fürdés közben.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a bűnösségét beismerő, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt férfire azzal, hogy tiltsák el a foglalkozás gyakorlásától és kötelezzék a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Kapcsolódó
Elítélték az anyát, akinek egy zárlatos bojler miatt halt meg a fia
A kisfiú éppen zuhanyozott, amikor halálos áramütés érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik