Belföld

Elítélték az anyát, akinek egy zárlatos bojler miatt halt meg a fia

Két év felfüggesztett börtönre ítélte gondatlanságból elkövetett az Egri Törvényszék azt az édesanyát, akinek agyonütötte egy zárlatos bojler a kisfiát. A büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette, és a bíróság a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az asszony egyedül nevelte három kiskorú gyermekét, köztük a 14 éves sértettet. A család 2016 őszén egy apci bérelt lakóházba költözött, mely ingatlanban az áramszolgáltatást díjtartozás miatt az ÉMÁSZ munkatársai 2017 júniusában lekapcsolták.

Ezt követően az anyuka az elektromos hálózatra illegális módon rácsatlakozott, és az elektromos fogyasztók áramellátását érintésvédelemmel el nem látott, sérült szigetelésű, illetve a hő hatására deformálódott, az áram biztonságos továbbítására alkalmatlan hosszabbítók használatával biztosította. Az egyik nyári estén az anyuka fürödni küldte a fiát, de a bojler zárlatos lett és halálos áramütés érte a gyereket.

Az anyuka tisztában volt az illegális és szakszerűtlen áramvételezésben rejlő veszélyekkel, ezért magatartása és a bekövetkezett halálos eredmény között oksági kapcsolat áll fenn.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette. Az ítélet ellen az anyuka és védője felmentés érdekében fellebbezett. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla fog eljárni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik