Belföld

Berúgott a disznóvágáson, majd belevágta a neje mellkasába vacsora közben a csontozókést és a villát egy férfi a kétéves gyermekük előtt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt a 30 éves csobaji férfit, aki kést és villát dobott a feleségébe a kétéves gyermekük előtt..

Jogg Zsolt, a főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyész elmondta, hogy a férfi disznóölést tartott tavaly november végén a családi házukban, és alkoholt fogyasztott. A disznóvágás után kóstolót vitt az ismerőseinek, majd a kocsmában tovább italozott. A neje este felhívta, hogy most már inkább maradjon a kocsmában, és ne menjen részegen haza. Amikor a férfi hazaért a presszóból, akkor ismét szóváltásba keveredett a feleségével vacsorakor.

Az asszony ugyanis sérelmezte az ittasságát, és felrótta nekik a párkapcsolati problémáikat. A férfi ezen felháborodott, és amikor a feleség elfordult tőle, hogy a kisgyerekükre figyeljen, akkor összefogta a csontozókést és a villát, a feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé.

Az asszony erős fájdalmat érzett és a rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de férfi ezt el akarta kerülni, és igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát. A felesége ekkor kiment az épületből, mentőt hívott, akik kórházba szállították. Az életveszélyes sérülést szenvedő nőn életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi először azt mondta a rendőröknek, hogy a felesége elcsúszott és beleesett a késbe és a villába is. Később viszont már elismerte a felelősségét, ás azt állította, hogy nem akarta megsebesíteni a nejét.

A terhelt a vallomásában elmondta még, hogy már régóta megromlott a kapcsolatuk a feleségével. aki mindig felrója neki, hogy nem megfelelően járul hozzá a családi kasszához. Így volt ez az ominózus este is, amikor dühében súlyosan megsebesítette. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik