Belföld

Az üzemeltető szerint megrongálták a kávézóját a kampányesemény után, Magyar Péter szerint ez hazugság

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Szeretnék szólni a Turul-kávéháznak, hogy érkezünk a gyűlés után. Ugyanis kidobták onnan az aktivistáinkat, mert Tisza-pártos kitűző volt rajtuk

mondta Magyar Péter a Tatabányán megtartott politikai rendezvényén (a kijelentés a videóban 8 perc 30 másodperckor hangzik el). „Üzenem, hogy egy barackpálinkát és egy sört kérek, a kávét pedig tej nélkül szeretem. Érkezünk a gyűlés után” – tette hozzá.

Ez így is lett, ám hogy pontosan mi történt, arra a felek nagyon másként emlékeznek.

A Turul-kávézó üzemeltetője, Boczonádi János a kormánypárti Patriótának nyilatkozva azt mondta, hogy a kampányrendezvény után Magyar szimpatizánsai körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni az üveget, amely aztán megrepedt. Arról is beszélt, hogy a személyzet több tagja félt.

A Magyar által elmondottakat is tagadta arról, hogy a tiszásokat kitűzőik miatt küldték el, szerinte ez egyszerűen azért történt, mert ők a teraszon szerettek volna helyet foglalni, ahol már nem volt szabad asztaluk.

Magyar Péter vasárnap délután a Facebookon reagált a nyilatkozatokra, s tudatta:

A propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kulturált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett.

Szerinte az étterem akkor járt volna el korrektül, ha egyszerűen bocsánatot kért volna.

A Kemma cikke szerint egyébként a kávézó épülete az önkormányzat tulajdonában van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik