Közélet

Letartóztatták R. Lajost, szexszel is fizethettek neki a szépségversenyére jelentkező lányok

Megbukott, de a gyanúsítotti kihallgatása után sem állt le a szexuális kerítéssel R. Lajos. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerű kerítés, valamint 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a 69 éves budapesti férfivel szemben.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a főügyészség már indítványozta is a gyanúsított letartóztatását.

A KR NNI nyomozói által beszerzett bizonyítékok alapján R. Lajos 2015 óta végezte illegális tevékenységét, amelynek során anyagi előnyszerzés céljából rendszeresen szerzett magyar nőket az ügyfeleinek szexuális cselekmény végzése érdekében. Amikor a férfiak különböző szexuális igényeikkel hozzá fordultak, akkor ő megkereste számukra a megfelelő partnert, majd leegyeztette köztük a szexuális szolgáltatás részleteit is: így a légyott helyét, idejét és a tarifát is.

Ezért cserébe a lányoktól vagy leadót kért, vagy a beszervezett és kiközvetített lányoktól kért ingyenes szexuális szolgáltatást saját magának, aminek a lányok többsége eleget is tett. Az emberkereskedelem elleni nyomozók a felderítés során azt is megállapították, hogy a férfi a szexuális munkákra többször is az általa megrendezett szépségversenyre jelentkező lányokat szervezte be. Sőt esetenként előfordult, hogy a prostitúciós tevékenységre kiközvetített lányok be sem töltötték a 18. életévüket

– írta közleményében a rendőrség.

Egyikükkel, egy érzelmileg labilis, 16 éves lánnyal erős érzelmi függőségi viszonyt is kialakított. A fiatalt mind anyagilag, mind a kapcsolatai révén támogatta, így a lány pótapaként tekintett rá. Azt írták, hogy R. Lajos kihasználta a lány feletti befolyását, és rávette arra, hogy szexuális együttléteket folytasson az ismerőseivel.

Legalább négy ilyen alkalomra derült fény a nyomozás során. A férfi befolyásának betudhatóan a lány nagykorúként is folytatta prostitúciós tevékenységét. R. Lajos tőle nem kért leadót a rendszeres szexuális együttléteik miatt.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfi az akkor még kiskorú lányról több meztelen, félmeztelen és erotikus tartalmú fényképet készített, sőt az egyik szexuális aktusukról videót is. Ezek a felvételek elfogásakor is telefonjában voltak.

A KR NNI Emberkereskedelem Elleni Osztálya már évek óta folytat nyomozást a férfivel szemben. 2021 novemberében üzletszerű kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt már kihallgatták gyanúsítottként a nyomozók. Ettől függetlenül folytatta illegális kerítő tevékenységét, amit a tőle lefoglalt elektronikai eszközök adatai, valamint a sértettek vallomásai is alátámasztanak.

R. Lajost szerdán reggel a budapesti lakcímén elfogták, majd nála kutatást tartottak, és az üggyel kapcsolatos minden releváns eszközt, illetve iratot lefoglaltak tőle. Előállítását követően folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki, és újabb gyanúsításokat közöltek vele. Ezt követően bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítünk!

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés a fellebbezések miatt nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik