Belföld

Magyar Péter tüntetést szervez a Várkert Bazárhoz a köztévés vita idejére

Vörös Szilárd
Vörös Szilárd

Tüntetést szervez május 30-ra Magyar Péter, a köztévé által szervezett EP-választási vita idejére és helyszínére – ezt Solton jelentette be a Tisza Párt alelnöke. A 444 szúrta ki a beszédet, amiben Magyar azt mondta,

még ahhoz is gyáva a köztelevízió, hogy a saját épületében rendezze meg! A Várkert Bazárban rendezik, ahol a fideszes gyűléseket szokták. Innen is üzenem vezérigazgató úr, hogy nem a tévé elé, hanem a Várkert Bazár elé jelentettünk be tüntetést a vita idejére.

Hozzátette,

„Oda várjuk a magyar emberek tízezreit, és ott fogjuk élőben követni ezt az úgynevezett vitát. Ott találkozunk vezérigazgató úr, már ha el mer jönni!”

Kedden derültek ki a köztévé által szervezett, EP-listavezetők vitájának szabályai:

  • A vita élő adásban, nézők nélkül zajlik.
  • A vita moderált, vitavezetők: Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs.
  • A vitán résztvevő személy telefont nem vihet be magával az élő adás helyszínére. A megszólalását segítendő jegyzet, papír, toll, tablet a felvétel helyszínére bevihető. Online kapcsolatot az adás helyszínén a szervezők nem biztosítanak.
  • Tilos bármilyen transzparens vagy egyéb adást megzavaró eszköz bevitele a stúdióba.
  • Az élő adás helyszínén a résztvevők számának megfeleltetve 11 pulpitus lesz elhelyezve félkör alakban, minden egyes pulpitus mögött, magas üléssel rendelkező „bárszék”-et helyezünk el – tekintettel a vita időtartamára.
  • Amennyiben a listát állított és a vitára meghívott szervezet képviselője nem vesz részt a vitán, úgy a szervezete emblémájával/logójával ellátott pulpitusa üresen marad az élő adás helyszínén.

Magyar Péter kedden kommentben reagált a vitaszabályokra:

8 perc…a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp “Hírhamisító” Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van.

Magyar korábban tüntetéssel fenyegetett, ha a köztévé nem rendez vitát, és azt nem közvetítik élőben.

Kapcsolódó
Az MTVA szerint az EU négy legfontosabb témájáról fognak vitázni a listavezetők, pedig nem
Legalábbis a közmédia által hivatkozott Eurobarométer felmérésben nem ezek a legégetőbb uniós kérdések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik