Belföld

Lázár János: Lehet, hogy az új messiás lehetővé teszi, hogy 2026-ban újra kétharmadot kapjunk

Mohos Márton
Mohos Márton

Lázár János építési és közlekedési miniszter Nagykállón járt az országjáró fóruma keretében, ahol egyebek mellett beszélt arról: aki most a Fideszből kiáll, az nem a pártnak, hanem Magyarországnak árt, mert az, ami az utóbbi hónapokban történt az országban és a Fidesszel, azok miatt az ellenségeink bontanak pezsgőt Európában.

A tárcavezető szerint aki a kormánypártot belülről gyengíti, nem vitatva azt, hogy esetleg igaza lehet, az az ország ellenségeit erősíti. Ha Magyarországnak gyengébb lesz a kormánya, azzal nem a Fidesznek, hanem az országnak ártanak – mondta.

Lázár korábban Debrecenben arról beszélt, február 1-je óta sokat változott, izgalmasabb lett a politika, vannak, akik várják az újabb messiást, utalva Magyar Péterre.

Így volt ez korábban Hódmezővásárhelyen is, ők is próbálkoztak egy messiással, (…) őt is Péternek hívták, (…) s az lett a vége, hogy 2022-ben a mi vásárhelyi messiásunk lehetővé tette, hogy a Fidesz ismét kétharmadot kapjon. Lehet, hogy az új messiás lehetővé teszi, hogy 2026-ban újra kétharmadot kapjunk.

Kitért arra is, hogy „egy olyan ország polgárai vagyunk, amelynek szomszédjában minden nap halomszám ölik egymást a huszonéves fiatalok, és amelynek szomszédjában öt lövést adtak le az ottani miniszterelnökre, aki majdnem belehalt a merényletbe. A jelenlévőket arra kérte, hogy június 9-én erősítsék meg Orbán Viktort abban, „hogy jó, ha kitart a béke mellett, mert az országnak erre van szüksége”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik