Belföld

Mentőt akart hívatni egy kislány, mert rosszul lett a buszmegállóban, segítség helyett kifosztották

Kifosztás miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki fosztott egy segítséget kérő kislányt az egyik borsodi buszmegállóban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető tavaly január végén egy borsodi buszmegállóban volt több fiatallal együtt. Az itt lévő padon ült egy tizenkét éves kislány, aki homályos látással és szédüléssel járó rosszulléte miatt arra kérte a terheltet, hogy hívjon hozzá mentőt, vagy értesítse az édesanyját.

A férfi arra hivatkozott, hogy nincs mobiltelefonja, ezért elkérte a beteg gyermektől a telefonját, de a lezárt képernyőt nem tudta feloldani, ezért visszaadta. Nem sokkal később azonban meggondolta magát, odalépett rosszulléte miatt védekezni képtelen gyerekhez, majd egy hirtelen mozdulattal kivette a kabátja zsebéből a mobilt, és elszaladt vele.

Rövid időn belül azonban visszament a helyszínre, és átadta a telefont a gyereknek, azonban ekkor már a készülék kijelzője és a hátlapja is sérült volt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik