Belföld

Lenyúlt 300 ezret egy kelenföldi trafikos, lebukott, ezért kirabolta a volt munkahelyét, hogy visszafizesse a pénzt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé az ügyészség azt a trafikost, aki lenyúlt 300 ezer forintot a melóhelyén, majd kirabolta a volt munkahelyét, hogy vissza tudja fizetni az elsikkasztott összeget.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint közel 300 ezret sikkasztott el május elején egy alkalmazott az egyik kelenföldi dohányboltban. Kivette a pénzt a kasszából majd amikor kivitte a szemetet, annak takarásában kivitte a pénzt is. Mivel fény derült a tettére, ezért elhatározta, hogy kirabolja azt a trafikot, ahol korábban dolgozott.

Néhány nappal ezelőtt maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot és két darab gyorskötözőt, majd úton a dohánybolt felé kesztyűt húzott. Miután belépett a boltba, kiragasztotta a „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot az ajtóra, majd belülről bezárta és lekapcsolta a biztosítékot. Ekkor két alkalmazott tartózkodott a boltban.

Egyiküket a rabló erélyesen felszólította, hogy forduljon meg, és a kezeit megpróbálta gyorskötözővel hátra bilincselni, azt azonban csak a dolgozó egyik kezére tudta rátenni. Ezt követően belökte-beterelte az alkalmazottakat a raktárba, majd felszólította őket, hogy adják át a telefonjaikat. Miután ezzel végzett becsukta a raktár ajtaját, mintegy 600 ezret kivett a kasszából.

A támadó az üzlet ajtaját kívülről kulccsal bezárta, a kulcsot a zárban hagyta. A terhelt ezután az előzetesen elrejtett ruházatához ment és átöltözött. A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, további részét pedig elköltötte, illetve elrejtette. Az ügyészség rablás bűntette, sikkasztás vétsége és 2 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik