Belföld

Dupla annyi büntetést kapott a férfi, aki leköpte, megvágta, hét órán keresztül verte és alázta sorstársát a mosodában

Dupla annyi büntetést kapott jogerősen az a férfi, aki másfél évvel ezelőtt leköpte, megalázta és több mint hét órán keresztül verte hajléktalan társát egy székesfehérvári mosodában.

A Győri Ítélőtábla ugyanis egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával, és hat év börtönről tizenkét év fegyházra felemelte az elkövető büntetését.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a két hajléktalan, ittas állapotban lévő férfi egy fehérvári önkiszolgáló mosodában töltötte az éjszakát. Ennek során a vádlott több mint hét órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sorstársát.

Többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát, mindkét arcfelét, arca-nyaka irányába sorozatosan szúró-kaszáló mozdulatokat tett. Elvett tőle két darab öngyújtót, egy karórát, valamint vágott dohányt.

– közölte az ügyészség, hozzátéve, az áldozat nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de akár meg is hallhatott volna a nyakát érő késes támadástól. Az elkövető cselekményét két kamera is rögíztette. A tettes csak akkor hagyott fel a cselekedetével, amikor biztonsági őr érkezett a helyszínre. A Székesfehérvári Törvényszék hat év börtönre ítélte az elkövetőt azzal, hogy a büntetés kétharmada után szabadulhat feltételesen a leghamarabb.

A Győri Ítélőtábla a mai napon kihirdetett ítéletében egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, hogy a támadó cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének minősül. Ezért, és a rablás bűntette miatt 12 év fegyházra ítélte, s kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik