Belföld

Rács mögött maradhat a férfi, aki négyszer is megszúrta a barátnője vállához érő fiatalt

Továbbra is rács mögött maradhat az az ukrán állampolgárságú férfi, aki kis híján megölte egy honfitársát azért, mert a barátnője vállához ért.

Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság három hónappal hosszabbítsa meg az emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását.

Az ügyész tájékoztatása szerint egy ukrán férfi egy lakótelepen sétált hazafelé vasárnap este, amikor egy lépcsősoron szembe találkozott a baráti társaságával arra sétáló későbbi áldozatával. A sértett véletlenül meglökte az elkövető barátnőjének a vállát. A terhelt ekkor dühében elővett egy kést, és háromszor hátba, egyszer pedig oldalba szúrta az áldozatát.

A szúrásokat követően a megkéselt fiatal férfi a barátaival elmenekült a helyszínről. Ezt követően mentőt hívtak az életveszélyesen megsérült fiatalhoz, akit azonnal megműtöttek a kórházba szállítása után. A bűncselekménnyel gyanúsított ukrán férfi részbeni beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Az ügyészség szökés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik