Élő Belföld

Magyar Péter: Orbánnak, Pintérnek és az összes politikai felelősnek le kell mondania

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Magyar Péter tüntetést tartott pénteken a Belügyminisztérium (BM) előtt, ahol Pintér Sándor miniszter lemondását és a kormány távozását követelte a magyar gyermekvédelem állapota, és a bicskei, illetve egy nemrég történt budapesti gyermekbántalmazási ügy miatt.

A Tisza Párt első embere és európai parlamenti listavezetője az eseményt hirdető posztjában azt írta Facebook-oldalán, hogy „védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását”.

A tüntetésen elhangzott legfontosabb gondolatok Magyar Pétertől:

  • a gyermekbántalmazásos esetekben sokkal gyorsabban kell reagálnia a hatóságoknak a bejelentésekre
  • ehhez megfelelő finanszírozást kell biztosítani mind a gyermekvédelmi szakemberek, mind a rendőrség számára
  • olyan gyermekvédelmi intézkedéseket kell hozni, amelyek tényleg elrettentő erejűek, például nagy a lebukás kockázata az esetleges elkövetők szemszögéből
  • a magát családbarátnak hazudó politikai szereplőknek, például Orbán Viktornak és Pintér Sándornak vállalnia kell a felelősséget, és le kell mondaniuk

A magyar kormány teketóriázik

Míg a magyar kormány teketóriázik, vannak olyan civilek, akik azon dolgoznak, hogy milyen akciótervvel lehetne előállni a gyermekvédelem területén. Be is jelentettek egy ilyen csomagot, folytatta Nagy, de a parlament lesöpörte ezt az asztalról.

Ezzel át is adta a szót a következő felszólalónak, Szilágyi Kittinek.

„Nagyon jó látni, hogy árad a Tisza”

Nagy Ervin megköszönte, hogy ennyi európai ember van, majd azzal folytatta, hogy a kormánynak csak akkor fontos a gyermekvédelem, ha neki előnye származik belőle.

De ebből elegünk van!

Háromgyerekes családapaként sokszor gondol arra, hogy hányan nőnek fel anya és apa nélkül, és nem számíthatnak a magyar államra sem.

A Tisza Párt minden magyar gyereket meg fog védeni,

jelentette ki.

Jönnek a beszédek

Az este beszélője hivatalosan is elindította a rendezvényt azzal, hogy a „Tiszát nem lehet megállítani. „Mi magunk leszünk a változás, így van?” — kérdezte, majd tapsot kért Nagy Ervinnek.

De előbb eléneklik közösen a Szózatot.

Több ezren tüntetnek

A tüntetés kezdetére több ezren gyűltek össze a BM épülete előtt, és továbbra is érkeznek a Széchenyi István térre. Egyelőre magyar rockszámok szólnak a hangszórókból, a tömeg előtt középen Magyar Péter elhíresült trikolóros platósautója színpadként.

Több Tisza Párt-os aláírásgyűjtő stand is van a helyszín körül, mindegyiket körbeállják az embereket. Vannak magyar zászlóval és egyéb magyar nemzeti színű termékekkel készült, az eseménytől feltehetően független árusok is, egyiküknél EU-s zászlót is lehet kapni.

Egy magyar kokárdát viselő középkorú úr mellettem a gyermekvédelmi rendszer visszásságairól beszél.

Magyar: A kormány kereszténynek hazudja magát

Magyar Péter a jelenleg is zajló országjáró kampányának pécsi állomásán kedden jelentette be a demonstrációt. Elmondása szerint odafelé menet a kocsiban ülve olvasta a hírt, hogy letartóztatták egy XV. kerületi gyermekotthon munkatársát, mert szexuális erőszakot követett el egy 14 éves lány, és egy 14 éves fiú ellen. „Ne történhessen meg az a szörnyűség, ami a bicskei áldozatokkal megtörtént. Elég volt! Megvédjük a gyermekeinket egy olyan kormánytól, ami kereszténynek hazudja magát, de két és fél hónap alatt arra nem volt képes, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól” – fogalmazott akkori beszédében.

A politikus ígérete szerint az egész országot bejárja a június 9-én esedékes önkormányzati, illetve EP-választásokig. A körút első, békés megyei látogatását a 24.hu is lekövette.

Olvasói sztorik