Belföld

Tragédia Újpesten – Mátyás Balázs Tamás őrmestert gyászolja a rendőrség

Mátyás Balázs Tamást gyászolja a rendőrség, aki több kollégájával együtt balesetet szenvedett péntekre virradó éjjel Újpesten. Az  őrmester 1996. augusztus 24-án született Budapesten, 2016. szeptember 1-jétől nevezték ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályára járőrtárs beosztásba, ahol 2017. július 1-jétől járőrként szolgált – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

Az elhunyt egyenruhás emlékére pénteken  gyertyagyújtással egybekötött néma megemlékezést tartottak kollégái a IV. kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt.

Fotó: police.hu

Mint arról beszámoltunk, két rendőrautó a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán karambolozott. Úgy tudjuk, elsődlegesen azt állapították meg, hogy a XV. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros, ám utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze.

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. Értesülésünk szerint a fiatal egyenruhás kizuhant a kocsiból. A másik szolgálati autó utasai is megsérültek a karambolban.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a tragédia kapcsán halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyomoznak. Gyanúsítottként egyelőre nem hallgattak ki senkit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik