Belföld

Szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a gyermekotthonban, amelyről Magyar Péter írt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy, a Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthonban történt esett miatt, írja a Népszava.

Magyar Péter szerdán hívta fel a figyelmet arra Facebook-bejegyzésében, hogy az  Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tavaly decemberben közzétett jelentése szerint az otthon egyik 15 éves lány lakója még tavaly áprilisban tervezett szökést, az otthon egyik gyermekfelügyelője ebben segített volna neki, cserébe azért, ha a kiskorú lány szexuális kapcsolatot létesít vele. Míg ez utóbbira igen, a szökésre végül nem került sor. Az ombudsmani jelentés szerint szexuális visszaélés miatt később, 2023 nyarán egy gyermekvédelmi gyám tett feljelentést.

Az ombudsmani vizsgálat azt is megállapította, hogy az otthon vezetősége tudott az esetről, a gyermeket az otthon vezetője meghallgatta, és a jegyzőkönyv szerint el is ismerte, hogy a gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatba lépett vele.

A vezetőség viszont úgy döntött, nem tesznek feljelentést, mert az „rossz fényt vetne az intézményre”.

Az ORFK a lapnak azt írta: a nyomozás még folyamatban van, szerda délutánig gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Bővebb információt az eljárás érdekeire tekintettel nem állt módjukban adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik