Belföld

Megvan a jogerős ítélet a veronai busztragédia áldozatainak szüleit zaklató férfi ügyében

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Jogerősen másfél év felfüggesztett fogházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki zaklató üzeneteket küldött a veronai busztragédia áldozatai szüleinek.

A hét évvel ezelőtti borzalmas balesetben 17-en vesztették életüket Verona mellett, amikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz egy híd pillérjének ütközött, majd kigyulladt.

A törvényszék közleménye szerint a terhelt a sajtóból tudomást szerzett a veronai tragédiáról. M. Z. korábban maga is ugyanebbe a gimnáziumba járt, de nem tudott beilleszkedni, és később elhagyta az intézményt. Ezért elhatározta, hogy egy közösségi oldalon létrehozott álprofilon kegyeletsértő és rasszista üzenetekkel fogja háborgatni és fenyegetni a gyászoló hozzátartókat.

Kapcsolódó
Veronai busztragédia: tagadja tettét a hozzátartozók zaklatója
A férfi kegyeletsértő és rasszista üzeneteket küldött a gyászolóknak.

A vádirat szerint volt, olyan szülő, akit azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkát, de olyan is előfordult, hogy az egyik gyerekkel kapcsolatban azt írta, hogy reméli sokat szenvedett a lángok között.

A bűnösségét tagadó férfi másfél év fogházat kapott első fokon, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették. A bíróság helybenhagyta a felmentésért fellebbező férfi ítéletét, így az jogerős.

Kapcsolódó
„Magunkkal hordozzuk életünk végéig” – egy éve történt a veronai tragédia
Hozzátartozókkal beszélgettünk, akik elmesélték, hogyan tört darabokra az életük. Azt mondják, nem nyugszanak, amíg nem derül ki az igazság, meg nem nevezik a felelősöket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik