Belföld

Tíz évnél súlyosabb büntetést kértek a kétgyermekes apára, aki szíven szúrt egy férfit a Futórózsa utcában

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a 42 éves magyar-ukrán kettős állampolgárságú kétgyermekes apára, aki 2022 januárjában meggyilkolt egy férfit Budapesten, a Futórózsa utcában.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a 10 éves középmértéket némileg meghaladó büntetést kértek a férfire.

Az ítéleti tényállás lényege szerint, az elkövető bemászott a lakótelepen lévő egyik földszinti lakásnak az erkélyére és ellopott egy kétezer forintos halkiszedő hálót. Egy közeli házban lakó férfi észlelte a cselekményét, s utánament, hogy visszatartsa a rendőrök kiérkezéséig.

Az utcán haladó tolvaj hirtelen megállt, szíven szúrta az őt üldöző férfit, majd elmenekült.  A rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző férfire, aki csak annyit tudott mondani, “betörőt fogtam, megszúrtak”.

A járókelő mentőt hívott, az áldozatot kórházba vitték, de az életét már nem lehetett megmenteni. A támadót 9 és fél év szabadságvesztésre ítélték első fokon. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészség fellebbezését, és súlyosabb büntetést kért az elkövetőre.

Kapcsolódó
Elsírta magát és beismerte tettét a XVI. kerületi férfit szíven szúró kőműves
"Betörőt fogtam, megszúrtak" - mondta a haldokló férfi. Videón a gyilkossággal gyanúsított férfi helyszíni vallomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik