Belföld

Kétgyermekes apa gyilkolt a XVI. kerületi Futórózsa utcában, letartóztatták

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Letartóztatta a bíróság azt a a 39 éves ukrán származású magyar férfit, aki vasárnap szíven szúrt egy másik férfit Budapesten, a XVI. kerületi Futórózsa utcában.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően rendelte el a férfi letartóztatását. Hozzátette, a férfi fenntartotta a korábbi beismerő vallomását. A kényszerintézkedéstről szóló végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

A későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a járművek között gyanúsan ólálkodó férfit, ezért lement a házból, és utána eredt, hogy megállítsa, mire a 39 éves férfi mellkason szúrta.

A mentők kiérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre nem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálzák, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni, a kórházban azonban meghalt.

Az emberöléssel gyanúsított 39 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta, hogy nem kívánta a férfi halálát. Úgy tudjuk, hogy a Budapesten dolgozó kőművesnek két gyermeke is van, és havonta járt haza az Ukrajnában élő családjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik