Belföld

Egymás elérhetőségét is láthatták a Magyar Péter EP-képviselőjelölti pályázatára jelentkezők

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Adatvédelmi incidens történt a Magyar Péter-vezette Talpra Magyarok Közösségénél. Az EP-képviselőjelölti pályázatra jelentkezők egy részének emailcíme láthatóvá vált más jelentkezők számára, ezt maga Magyar erősítette meg a Telexnek. „Egy technikai hiba folytán több jelentkező részére láthatóvá vált más jelentkezők email címe” – írta.

„A hibáról az érintetteket azonnal tájékoztattuk és elnézést kértünk. Az adatvédelmi incidenst bejelentjük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz” – tette hozzá Magyar, aki április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni pártja EP-listájára. Magyar szerint már több mint ötszázan jelentkeztek, és 80 százalékban magas színvonalú pályázatot adtak be.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra. A döntés értelmében a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. Az EP-választáson ehhez 20 ezer aláírás szükséges.

Kapcsolódó
Magyar Péter kész vitázni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával
Ha már Orbánnal és Gyurcsánnyal nem tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik