Belföld

Magyar Péter kész vitázni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Bármikor kész vagyok a TISZA Párt nevében leülni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával a köztelevízió élő adásában megvitatni a fenti kérdéseket

írta legutóbbi Facebook-posztjában Magyar Péter, aki korábban Orbán Viktorral és Gyurcsány Ferenccel vitázott volna.

Felhívására a maga módján a kormánypárt és a DK is reagált. Deutsch jelezte, hogy kész leülni vitázni a pártok EP-listavezetőivel (mire Magyar drogosnak és közpénzfaló bohócnak nevezte), a DK pedig közölte, hogy a pártelnök helyett inkább Dobrevet küldené vitázni. Magyar mostani posztjában azt írja, „tudomásul veszem, hogy mind Orbán Viktor, mind Gyurcsány Ferenc gyáva ahhoz, hogy az ország nyilvánossága előtt élő vitában vitassuk meg a hazánk sorsát”.

A TISZA-párt EP-listavezetője szerint

  • „nem akarnak számot adni arról, hogy miként tették Magyarországot 20 év alatt az Unió legkorruptabb és második legszegényebb országává”,
  • és „egyikük se mer beszélni az egészségügy és az oktatás siralmas állapotáról és az ország előtt tornyosuló valódi problémák tömkelegéről”.

Ennek ellenére Orbántól továbbra is elvárja, hogy kérjen bocsánatot a bicskei áldozatoktól.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra. A döntés értelmében a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz (az EP-választáson ehhez 20 ezer aláírás szükséges).

Kapcsolódó
Mi Magyar Péter X-faktora?
Tüntetést tartott, pártot jelentett be, vitára hívta Orbánt és Gyurcsányt, ezáltal pedig nemcsak az ellenzéki, de a kormányközeli közbeszédet is uralta. Miért akadozik a máskor olajozottan működő propagandagépezet vele szemben? És vezethet-e a semmit és mindent mondás a politikai centrumba? Bánszegi Rebeka, Bita Dániel és Nagy Gergely Miklós a Háromharmadban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik