Belföld

Önvédelemre hivatkozik a férfi, aki kis híján meggyilkolt egy fiatalt, mert az véletlenül hozzáért a párjához

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Tatabányai Járásbíróság azt a 45 éves ukrán férfit, aki kis híján meggyilkolta a honfitársát múlt vasárnap Tatabányán. A megszurkált férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványával és elrendelte az emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását. A végzést az ügyész és az elkövető is tudomásul vette.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi önvédelemre hivatkozott a bírósági meghallgatása során.

Az ukrán férfi egy lakótelepen sétált hazafelé vasárnap este, amikor egy lépcsősoron szembe találkozott a baráti társaságával arra sétáló később – ugyancsak – ukrán áldozatával. A sértett véletlenül meglökte az elkövető barátnőjének a vállát. Az elkövető ekkor dühében elővett egy kést, és háromszor hátba, egyszer pedig oldalba szúrta az áldozatát.

A szúrásokat követően a megkéselt fiatal férfi a barátaival elmenekült a helyszínről. Ezt követően mentőt hívtak az életveszélyesen megsérült fiatalhoz, akit azonnal megműtöttek a kórházba szállítása után. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a főügyészség indítványával, és letartóztatta az emberölési kísérlettel gyanúsított támadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik