Belföld

Menczer Tamás: Azért nem beszélt Magyar Péter a tüntetésen a háborúról, mert az amerikaiak megtiltották neki

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

Itt van ez az új csodagyerek. Volt egy tüntetése, melyen mindenről beszélt, csak a háborúról nem. Nyilvánvalóan azért, mert az amerikaiak megtiltották neki.

– állította Magyar Péterről Menczer Tamás a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádióban péntek reggel. Magyar Péter egyébként csütörtökön arról írt Facebook oldalán, hogy „nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen.”

Magyar Péter jobboldali vagy baloldali politikus? – tette fel a kérdést a riporter. Menczer szerint ez nem vélemény kérdése. „Magyar Péter hazatalált oda, ahová való, a baloldalra. Azt mondja, amit a magyar baloldal, akik körülötte vannak baloldali figurák, ugyanazt az utat járja be mint a baloldali hősök” – mondta Menczer, aki megjegyezte azt is, hogy Magyar „baloldali klubokba jár, és baloldali újságírókkal beszél”. Menczer beszélt Tarr Zoltán elbocsátott lelkészről is, akit állami munkahelyéről azután küldtek el, hogy beszédet mondott Magyar Péter tüntetésén.

Menczer szerint a helyzet jogilag tiszta, próbaidő alatt ugyanis fel lehet bontani a szerződést.

Ez egy bizalmi munkakör, hogyan lehetne valakiben megbízni aki nyíltan kiáll azzal, hogy a kormányt meg akarja buktatni?

– kérdezte Menczer, majd hozzátette, hogy jobban szeret olyanokkal együtt dolgozni, akikkel egyetért. Megjegyezte, projekt alapon, szakmai szinten lehet együtt dolgozni olyanokkal is, akikkel más a politikai véleménye, de Tarr „nem szorította háttérbe a politikai nézeteit”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik