Belföld

Magyar Péter: Néhány golyót már belém eresztettek, de nem találtak még telibe

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nyilvánvaló, hogy a propaganda össztűz alá veszi a pártunkat, a választási bizottság pedig mindenféle kifogásokat emelhet, adminisztratív eszközökkel megakadályozhatja az indulásunkat – mondta Magyar Péter a Magyar Hangnak adott interjújában.

Innen is üzenem a hatalomnak: ha ezzel próbálkoznak, akkor nem 300 ezer ember fog összegyűlni a Parlamentnél. Én ugyan békés ember vagyok, de lehet, hogy az a tömeg már kevésbé lesz békés és megértő

– fogalmazott Magyar, aki szerinte most „biciklivel próbál a tankok között surranni, néhány golyót már bele eresztettek, de még nem találták telibe”.

Az interjúban arról is beszélt, hogy nagy kérdésnek tartja, mennyit veszít a Fidesz az EP-választáson, szerinte ha 45 százalék körüli eredményt hoznak, az már kudarcot jelent, 40 százalék alatt pedig totális vereséget könyvelhetnek el.

Akkor Rogán Tóni már másnap repülne, de beleremegne az egész kormány

– vélekedett. Az EP-választáson egyébként 5-10 százalékos eredménynek örülne, jegyezte meg.

A beszélgetés során az önkormányzati választás is szóba került, Budapesttel kapcsolatban azt mondta, sajnálja, hogy a főváros „nem tudott jobb választási alternatívát nyújtani az itt élőknek”, szerinte a város többet érdemelne. Azzal kapcsolatban, a főpolgármester-jelöltek közül kit fog támogatni, azt közölte:

a Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék, de Szentkirályi Alexandrára sem, aki még életében nem beszélt ellenzéki újságíróval, illetve láthatóan semmiféle elképzelése sincs Budapestről. Vitézy Dávid a Fidesz hekkje, mindenki tudja, hogy hozzájuk tartozik, államtitkáruk is volt.

Ez már egy öngerjesztő folyamat – fogalmazott annak kapcsán, kitarthat-e a jelenlegi felfokozott hangulat a június 9-i választásokig. Megjegyezte: az első napon 100 ezer önálló megtekintés volt a talpramagyarok.hu-n, ugyanezen a napon elmondása szerint öbb mint 10 ezer ember jelentkezett aktivistának, egyesületi tagnak.

A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra. A döntés értelmében a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz (az EP-választáson ehhez 20 ezer aláírás szükséges). Máris rengeteg független polgármester- és képviselőjelölt kereste meg őket, akik szeretnének a velük való együttműködésről tárgyalni – mondta lapunknak Magyar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik