Belföld

Halálra verte a testvére névnapi bulijára érkező hívatlan vendéget

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nem sok jóra számíthat az a kecskeméti férfi, aki úgy megverte a testvére névnapi bulijára érkező hívatlan vendéget, hogy az később a kórházban belehalt a fejsérüléseibe. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség  ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az elkövető hét éves fegyházbüntetését.

Az ügyészség közleménye szerint az elkövető a testvére névnapját ünnepelte a családtagjaival. Ennek során úgy berúgott, hogy a ház udvarán lévő asztalra borulva elaludt. A délutáni órákban, hívatlanul ittas állapotban a későbbi áldozata is megérkezett a házhoz. Besétált a nyitott kapun, majd cigarettát kunyerált az udvaron alvó férfitől.

Erre az elkövető felébredt és közölte vele, hogy nem ad neki cigit, majd visszahajtotta a fejét az asztalra. A sértett válaszul egy pohárral hátulról fejbe dobta a terheltet.

A vádirat szerint a férfi erre felugrott az asztaltól, szembe fordult a hívatlan vendéggel és ököllel többször is arcon vágta, majd felkapott egy széket és azzal többször, nagy erővel lesújtott a fejére, aki az ütésektől a földre esett és beverte a fejét a talajba.

A bántalmazás következtében az áldozat több fejsérülést szenvedett, közöttük keményburok alatti vérzést, amely életveszéllyel járt. Az áldozat a kórházi gyógykezelése ellenére két hónapon belül meghalt. A Kecskeméti Törvényszék hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a büntetett előéletű férfit, aki védőjével együtt enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik