Belföld

Székkel verte halálra a cigit kunyeráló hívatlan vendéget egy férfi Kecskeméten

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Halált okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly szeptemberben halálra verte az őt pohárral megdobó és cigit kunyeráló férfit.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű, helyi férfi a testvére névnapját ünnepelte szűk családi körben Kecskeméten. A vádlott azonban annyi alkoholt ivott, hogy az asztalra borulva elaludt az udvaron.

A délutáni órákban, hívatlanul ittas állapotban a későbbi áldozata is megérkezett a házhoz. Besétált a nyitott kapun, majd cigarettát kért az udvaron alvó férfitől. Erre az elkövető felébredt és közölte vele, hogy nem ad neki cigit, majd visszahajtotta a fejét az asztalra. A sértett válaszul egy pohárral hátulról fejbe dobta a terheltet.

ugyeszseg.hu

A férfi erre felugrott az asztaltól, szembe fordult a hívatlan vendéggel és ököllel többször is arcon vágta, majd felkapott egy széket és azzal többször, nagy erővel lesújtott a fejére, aki az ütésektől a földre esett és beverte a fejét a talajba.

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd kórházi gyógykezelése ellenére két hónapon belül meghalt. A bántalmazás és az áldozata halála között közvetett ok-okozati összefüggés állt fenn.

A vádlott többször állt már bíróság előtt, legutóbbi börtönbüntetéséből alig fél évvel a cselekmény elkövetését megelőzően szabadult, jelen eljárásban már többszörös visszaesőként áll bíróság elé. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a többszörösen visszaeső férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik