Belföld

Semmit nem tudtam erről – állítja egy kormányzati szereplő arról, hogy Magyar Péter állítólag 10 éven át szörnyen bánt Varga Judittal

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Én semmit nem tudtam erről. Arról hall az ember, ha egy házasság esetleg rossz, de azzal is úgy van, hogy nem rá tartozik

– ezt nyilatkozta a Magyar Hangnak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda (MK) államtitkára, amikor Varga Judit állítólagos családon belüli bántalmazásáról, Magyar Péter viselkedéséről kérdezték.

Varga Judit azután adott interjút ezekről a témákról Hajdú Péternek, miután Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen Varga azt mondta, Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagából. Bayer Zsolt korábban mondta azt, régóta ismert volt, hogy Magyar Péter miképp bánik Varga Judittal. „Nagyjából tíz éve rühelljük, utáljuk, kerüljük, megvetjük ezt a senkit, ezt a gazembert mi itt, a Fideszben, nagyjából tíz éve tudjuk, miképpen bánik a feleségével”.

Dömötör erre mondta azt, hogy erről nem volt tudomása. Az államtitkár szerint a Varga-Magyar konfliktus révén egy olyan szörnyű és részben erőszakos családi vita részleteit ismerték meg, amire ők sem számíthattak.

Dömötör Csaba ugyanakkor nem biztos abban, hogy az egykori igazságügyi miniszter erőszakba torkolló párkapcsolati konfliktusa közügy lenne.

Abban az esetben közügy, ha bűncselekmény gyanúja fennáll, és ha bárkinek erről tudomása van. Akkor szerintem érdemes bejelentést tenni. Illetve ha egy olyan ember követ el bűncselekményt, aki közbizalommal rendelkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik