Belföld

Letartóztatták a férfit, aki puskával fenyegette a 10-es főúton közlekedő autósokat és rendőröket

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Őrizetbe vettek a rendőrök egy Pest vármegyei férfit, aki távcsöves puskával fenyegette a 10-es főúton közlekedő autósokat, majd a helyszínre érkező rendőröket.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi nem ismerte be a bűnösségét, és tagadta, hogy bárkire is fegyvert fogott volna.

A gyanúsítás szerint hétfőn délután kaptak bejelentést a rendőrök arról, hogy valaki guggol a 10-es főút melletti járdán az egyik Pest vármegyei település kereszteződésében, és egy távcsöves puskát tart az előtte elhaladó gépjárművekre.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították a férfit, hogy hagyjon fel a veszélyeztető magatartásával, és dobja el a fegyvert. Az elkövető azonban nem tett eleget a rendőri felszólításnak, s az egyik rendőrre irányította a fegyvert úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, majd azzal követte a járőr mozgását.

A zsaru erre kitérő mozdulatot tett, majd váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta, és járőrtársa közreműködésével megbilincselte az elkövetőt. Az ittas állapotban lévő ötvenes férfi tíz percen keresztül veszélyeztette az engedély nélkül tartott fegyverével az autósok, továbbá a rendőrök életét és testi épségét a gyanúsítás szerint

Az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges megállapításai szerint az üzemképes fegyverben elhelyezett három darab töltény lőszernek minősül. Az ügyészség indítványozta a fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását. Erről várhatóan még ma délután döntenek.

Frissítünk!

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője későbbi megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés-elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik