Belföld

17 év fegyházat kapott a férfi, aki agyonverte a négygyermekes élettársát a Hős utcában

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Tizenhét év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki 2021 júliusában agyonverte a négygyermekes élettársát Kőbányán, a Hős utcai lakásukban. A törvényszék tájékoztatása szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek a férfit.

A rendszeresen drogozó férfi élettársi kapcsolatban élt a többgyermekes anyukával, akit esetenként bántalmazott is. Az ominózus hajnalban ököllel, és egy ismeretlenül maradt eszközzel kitartóan verte, s legalább 52 sérülést okozott neki.

Az elkövető sorsára hagyta az életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket szenvedő nőt, majd távozott a lakásból, ahová csak egy nap múlva tért vissza.

Kapcsolódó

A támadó már csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál. A kiérkező mentősök már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani. A férfi tagadta a bűnösségét, de a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemle fotók és jegyzőkönyvek, tanúvallomások, valamint a szakértői vélemények alapján a bíróság egyértelműen bizonyítottnak találta a bűnösségét.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt antiszociális személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy kábítószerfogyasztó, és hogy többszörösen büntetett előéletűként,a saját hozzátartozóját ölte meg.

Az ügyészség súlyosabb büntetésért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A bíróság fenntartotta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik