Belföld

Azt állítja a Hős utcai gyilkosság gyanúsítottja, hogy csak beugrott a volt élettársához

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfit, aki pénteken megölte a négygyermekes volt élettársát a Hős utcában. A terhelt nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bizonyítottság esetén.

Értesüléseink szerint a férfi tagadta a bűnösségét a kihallgatása során, és azt állította, hogy pár nappal korábban költözött el a volt élettársától, és csak benézett hozzá, hogy megnézze mi van vele, s akkor talált rá holtan.

A terhelt bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel sem rendelkezik, és a tartózkodási helyére vonatkozóan is ellentmondásosan nyilatkozott. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfit személyi kapcsolatai is tisztázatlanok, és biztos egzisztenciával sem rendelkezik. A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől.

Kapcsolódó
Négy gyerek maradt félárván a Hős utcai gyilkosság után
Az áldozat fia szerint többször is bántalmazta az anyját a férfi.

A nyomozás kezdeti szakaszban van, a tényállás teljes körű felderítéséhez további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges. Elsődleges érdek a bizonyítási eljárás gyanúsított befolyásától mentes lefolytatása. A bíróság szerint alappal lehet tartani attól, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában befolyásolná, megfélemlítené a még ki nem hallgatott tanúkat, vagy egyéb módon veszélyeztetné, meghiúsítaná a bizonyítást.

Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik