Belföld

Bencsik: Magyar Péter a patkányfogó, akit a patkánylelkületű tömeg követ

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Erős jelzőkkel illette Magyar Pétert és támogatóit Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a szombati számban megjelent írásában. Bencsik a történetét időben és térben messze kezdi, az észak-németországi Hameln városából, amelyet 740 évvel ezelőtt elleptek a patkányok. A legenda szerint, amit számos irodalmi és filmalkotásban feldolgoztak, egy rejtélyes alak vállalta, hogy megtisztítja a várost a patkányoktól: ám hiába csalogatta sípjával a folyóba a rágcsálókat, a város nem akarta kifizetni a bérét. Ezután vadász képében tért vissza, és sípjával gyerekeket csalogatott el, akik soha nem tértek vissza.

Hát most nekünk is lett egy patkányfogónk, akit nyüzsögve követnek az emberi mértéket és erkölcsöt nem ismerő avagy megvető patkánylelkületű tömegek. Fújja ez a mi patkányfogónk a sípját, járja a várost, és megbabonázva követi őt a tömeg. Követi és lelkesen átkozódik, mert gyűlölete a rend és a tisztaság iránt felülír minden józan számítást

– írta a kormánypárti megmondóember a cikkében, amely pont Magyar Péter hatalmas tömeget vonzó Kossuth téri tüntetésének napján jelent meg.

Kapcsolódó
Magyar Péter újabb tüntetést jelentett be anyák napjára
Élő közvetítésünk a Magyar Péter által szervezett szombati tüntetésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik