Belföld

Kiskőrösnél fogták el a Budapesten és környékén jegyautomatákat feltörő férfit, aki tízmilliós kárt okozott

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek egy férfit, aki tömegközlekedési jegyeket árusító automatákat tört fel Budapesten és környékén, ezzel több tízmillió forintos kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a bűncselekmény-sorozat idén január végén kezdődött, amikor a fővárosi Szemeretelep vasútállomáson feszítettek fel egy jegykiadó automatát. Sok pénz nem volt benne, de a bankjegykezelő szekrény eltulajdonításával és a rongálással 9,5 millió forint kárt okozott a tettes.

A következő hetekben négy hasonló lopás történt a főváros közeli településeken, egy további esetben csak rongálási kárt okozott az elkövető, míg két alkalommal előkészületi stádiumban maradt a bűncselekmény.

Az elkövető az automaták kameráit is leragasztotta, de utolsó lopása után nyolc nappal, március 22-én egy Kiskőrös közeli tanyán elfogták a férfit. A férfi ingatlanán az elkövetéshez használt szerszámok és ruhák mellett megtalálták az eltulajdonított, majd elégetett pénzkazettákat, valamint a bűncselekményekből származó érméket és bankjegyeket.

A rendőrök lefoglaltak még egy Budapestről elvitt, több mint egymillió forint értékű biciklit, valamint egy szintén a fővárosból lopott motorkerékpárt, amire a férfi a pénzkazetták lemezeiből készített hamis rendszámot.

Az 54 éves B. Győzőt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.A gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik