Belföld

Demeter Szilárd: Néztem Varga Juditot, a reménybéli asztalost

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Néztem Varga Juditot, a reménybéli asztalost, és rettenetesen dühös lettem. Még csak nem is Magyar Péterre, a lufihámozó piperkőcre. Ő Ken baba Barbie nélkül, macsósat játszik, miközben tudja, egész eddigi élete arról szól, hogy »nincs Ken Barbie nélkül«, Ken önmagában senki

– írja a Mandineren megjelent, Je suis Judit című véleménycikkében Demeter Szilárd, a Nemzeti Múzeum főigazgatója, melyben Varga Judit szerda esti interjújára reagált.

Demeter azt mondta, az interjút nézve elgondolkodott, hogy ő ismer-e olyan családokat, ahol Vargáékhoz hasonló baj van, és arra jutott, hogy igen, érzékeli is, hogy baj van, de nem teszi szóvá, mert nem rá tartozik, „az ő magánéletük, felnőtt emberek, az ő felelősségük. Én sem szeretném, ha valaki életmódtanácsokkal bombázna a családi életünkre vonatkozóan” – írta. Itt tette hozzá ugyanakkor, hogy attól, hogy nem szól bele mások életébe, még azt gondolja, férfi nem bánik így egy nővel, főleg nem azzal a nővel, aki a gyerekei anyja is egyben.

Ha csak a töredéke lenne igaz mindannak a töredéknek, amit Varga Judit elmondott (és én minden szavát elhittem: nem azért, mert egy oldalon állunk, hanem mert hiteles volt), már az elégséges lenne ahhoz, hogy ne akarjak Magyar Péterrel egy levegőt szívni

– írta Demeter, aki elmondása szerint azért lett rettenetesen dühös az interjút nézve, mert arra számít, hogy lesznek majd, akik elkezdik mosdatni Magyar Pétert, és a végén már ő lesz az áldozat, akinek segíteni kell. „Jön mindenféle nőjogi, áldozatvédelmi szervezet, akik (…) a rendszert fogják hibáztatni, mert nem áldozatot akarnak védeni, hanem rendszert akarnak buktatni.

Ömleni fog a szar, és az összes olyan házas- vagy élettárs, aki ilyen kapcsolatban él, elveszíti a maradék reményét is

– fogalmazott Demeter Szilárd, akit Magyar politikai szerepvállalása már kevésbé foglalkoztat, szerinte ha más nem, Gyurcsány Ferenc úgyis kicsinálja majd.

Kapcsolódó
Tanúként hallgatta ki az ügyészség Varga Judit volt igazságügyi minisztert
Miután volt férje, Magyar Péter közzétett egy titokban rögzített hangfelvételt, melyen a volt miniszter arról beszélt neki, hogy „Rogán Antalék kihúzatták magukat” a Schadl-Völner-ügy ügyészségi irataiból. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik