Belföld

Hét évet kapott a férfi, aki 3 és fél millióért megvette a barátja párját, majd halálra verte a több pénzt akaró riválisát

Hét év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki három és fél millió forintért megvette barátjától a párját, majd egy vascsővel halálra verte a riválisát, mert több pénzt kért.

Nagyné Günther Ágnes, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, és mivel a férfira kiszabott büntetés is arányos, ezért az ítélet helybenhagyását kérték.

A terhelt barátja volt a későbbi áldozatának, akinek a tömörkényi tanyáján segített a gazdálkodásban. A vádlott és a barátja élettársa egymásba szeretett, amelynek következtében a két férfi megállapodott egymással, hogy 3 és fél millió forintért elengedi a nőt az elkövetővel. A pénz átadásra 2021 április 24-én került sor azzal, hogy a részleteket majd később beszélik meg.

A vádirat szerint az áldozat és az élettársa között azonban még aznap vita alakult ki, melyet követően a nő a közös gyermekükkel elment az ingatlanból, majd felhívta a másik férfit, aki ezután autóval a tanyára ment. A tanya udvarán újabb vita alakult ki, amikor a későbbi áldozat közölte a párját megvevő férfival, hogy csak akkor viheti el az élettárását, ha további egymilliót fizet.

A két férfi dulakodni kezdett, majd az elkövető egy vascsővel legalább kétszer fejbe vágta a barátját, aki a helyszínen meghalt. A férfi ezt követően betette a kocsi csomagtartójába a holttestet, és ismeretlen helyen elrejtette. A később hazaérkező nőnek pedig azt mondta, hogy a volt élettársát ismeretlen személyeknek adta át, hogy gondoskodjanak a végleges eltüntetéséről.

Ezután megkérte a nőt, hogy jelentse be eltűntként a rendőrségen a férfit. Az így elindult körözési eljárásban azonban kiderült, hogy a férfi és a nő vallomása is valótlan volt. A Szegedi Törvényszék hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt halált okozó testi sértés bűntette valamint emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt. A terhelt és védője felmentés értés enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik