Belföld

Milliókért megvette a barátja párját, majd vascsővel halálra verte a riválisát, mert több pénzt kért

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki milliókért megvásárolta a barátja élettársát, majd úgy megverte a cimboráját, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint a terhelt barátja volt a későbbi áldozatának, akinek megyebeli tanyáján segített a gazdálkodásban. A vádlott és a barátja élettársa között 2021 év elejére érzelmi viszony alakult ki, amelynek következtében a két férfi megállapodott egymással, hogy 3 és fél millió forint ellenében elengedi a nőt a vádlottal. A pénz átadásra 2021 április 24-én került sor azzal, hogy a részleteket majd később beszélik meg.

Az áldozat és az élettársa között azonban még aznap vita alakult ki, melyet követően a nő a közös gyermekükkel elment az ingatlanból, majd felhívta a másik férfit, aki ezután autóval a tanyára ment. A tanya udvarán újabb vita alakult ki, amikor a későbbi áldozat közölte a párját megvevő férfival, hogy csak akkor viheti el az élettárását, ha további egymilliót fizet, majd dulakodni kezdtek.

A verekedés során a vádlott felkapott egy vascsövet és kétszer fejbe ütötte vele a másik férfit, aki ennek következtében a helyszínen meghalt. Az elkövető ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet letakarva, átkötözve a vascsővel együtt a gépkocsi csomagtartójába tette és azokat ismeretlen helyre rejtette. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, s a ruháit is elégette.

A férfi ezután megállapodott a nővel, hogy a büntetőeljárás elkerülése érdekében a hatóságokat félrevezetik, és elhitetik, hogy a sértett nem halt meg, hanem önszántából ment el otthonról és haragosai találták meg. Ennek érdekében a férfi hamis üzeneteket küldött a nőnek az áldozata telefonjáról azzal, hogy őt elkapták, ne szóljon a rendőröknek.

Mintegy két hét elteltével a vádlottal egyeztetve a nő bement a rendőrségre és bejelentést tett valótlanul, hogy az élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott, amit a körözési eljárásban tanúként többször  is megismételt. Az ügyészség a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, míg a nőt bűnpártolás vétségével vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik