Belföld

Schmidt Mária: Karácsony antipolitikus, Magyar Péter mesél

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Királyságnak tartja, hogy Orbán Viktor viszonyítási pont lett Brüsszelben és Amerikában.

Schmidt Mária az atv.hu-nak azt mondta, nem ismeri Magyar Pétert, de a kijelentéseit káros mesének tartja. Szerinte a kegyelmi botrány után a Fideszben mindenki kijött a punnyadásból, már megfújták a harci kürtöket. Azt, hogy őt tartják a mostani kurzus hivatalos történészének, Orbán Viktor fő ideológusának nagyon hízelgőnek nevezte.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója közölte, sem a kormányfővel, sem fiával, Ungár Péterrel, az LMP társelnökével nem napi politikai ügyekről, inkább geopolitikai kérdésekről szokott beszélgetni. Schmidt Mária szerint Orbán Viktorral kipróbált és baráti a kapcsolata, azért szokta külföldre is elkísérni a kormányfőt, mert speciális a nézőpontja. Nem kormánytag, nem döntéshozó, mégis van rálátása a folyamatokra.

A miniszterelnök nem az ő tanácsára nevezte különleges katonai műveletnek az orosz háborúját, amikor Pekingben Putyinnal találkozott. A kormány által többször bírált amerikai nagykövettel többször tárgyalt személyesen, nincsenek köztük tabu témák. Azt, hogy diplomataként milyen David Pressman, nem dolga megítélni, de nagyon intelligens, nagyon jó képességű embernek tartja. A nagykövet NATO-csatlakozásunk évfordulóján modott beszédét ugyanakkor bírálta a fenyegető stílusa miatt.

Büszke volt, amikor a minap Joe Biden a Donald Trumphoz látogató Orbán Viktort bírálta, nagy dolognak tartja ugyanis, hogy egyszerre két amerikai elnök is a magyar kormányfővel foglalkozott.

Szerinte

királyság,

hogy Orbán Viktor viszonyítási pont lett Brüsszelben és az Egyesült Államokban is. A magyar kormány amerikai és uniós bírálatáról azt mondta, ez nem szerelmi viszony Brüsszellel, Washingtonnal.

Schmidt Mária nem árulta el, a hogy a főpolgármester-választáson a kiskora óta ismert Vitézy Dávidot vagy a rátermett Szentkirályi Alexandrát támogatná-e. Számára Karácsony Gergely antipolitikus, aki nem tudja betölteni a pozíciót, amire valamiért vállalkozik, olyan,

mint aki nem a saját akaratából lenne politikus, hanem valamiféle kényszer hatására.

Szerinte olyat még Putyin elnök sem merne csinálni, mint amikor az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek tévés vitáján a főpolgármester arról beszélt, hogy szívesebben lenne fia edzésén. Ez a választók megsértése.

Ennél mélyebb nincsen! Nincs az a diktátor, aki ezt megengedheti magának.

Nagyon reméli, hogy Karácsony Gergely legyőzhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik