Belföld

Ungár Péter: Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény. Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja, nem tudom, mi ebben annyira meglepő

– felelte Ungár Péter a Blikk azt firtató kérdésére, szoktak-e politikáról vitatkozni Schmidt Máriával. Arra a felvetésre, nem tartja-e „merényletnek a politikai karrierje ellen”, hogy anyja meghívta Orbán Viktort horvátországi villájukba, az LMP társelnöke azt válaszolja, az anyját szerinte nem különösebben az ő politikai karrierje, mert „ő nagyon elkötelezett, fundamentálisan Orbán-hívő ember”.

A miniszterelnök horvát nyaralásával kapcsolatban hozzáfűzi: ”Voltam abban az ingatlanban, ahol a miniszterelnök megfordult, ebben két közügy van. Az egyik, hogy a nyaralónak nem tudtuk megvenni a partszakaszát, mert Horvátországban minden partszakasz szabadstrand. Ez egy jó szabály, a Balatonon nincs így. Ha pedig elmegy az ember a boltba, azt látja, hasonló árszínvonal mellett ezerszer jobb minőségű gyümölcsök és zöldségek vannak Horvátországban, mint Magyarországon. Sőt, itthon most rosszabbak, mint a Kádár-rendszerben voltak. Ez például egy EU-s kérdés.”

Az interjú annak apropóján készült, hogy Ungár lett az LMP listavezetője a 2024-es európai parlementi választáson.

Politikai kérdések mellett viszont az is szóba kerül, hogy Ungárt szabadidejében csak a „testedzés és a líra” érdekli. Sőt, verseket is szokott publikálni, de nem árulja el, milyen álnéven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik