Belföld

Két ukrán férfi kocsiba tuszkolta, majd elvitték egy magyar családhoz, ahol napokig verték és sanyargatták – őket keresik

police.hu
police.hu

Fogva tartotta ,és módszeresen verte ukrán ismerőseivel az áldozatát egy apa a felnőtt korú gyermekeivel. A két ukrán férfit továbbra is körözik.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint tavaly nyáron, személyesen tett feljelentést a rendőrségen a több napig sanyargatott áldozat. Elmondta, hogy két ukrán férfi, Shvets Serhiy és társa, Foros Volodymyl betuszkolta egy autóba az egyik debreceni parkolóban, majd elvitték egy háromfős családhoz, amelynél négy napig tartották fogva.

Foros Volodymyl és társa, Shvets Serhiy

A rendőrök hamar rájöttek, hogy a két ukrán férfi már elhagyta Magyarországot, majd azt is kiderítették, hogy hol és kik tartották fogva az áldozatot. Az ukránok egy 48 éves magyar ismerősükhöz vitték a haragosukat, aki 22 éves fiával és 26 éves lányával élt a családi házukban egy szabolcsi településen.

A külföldiek kérésére a család bezárta a garázsba a sértettet, egy koszos kanapéra fektették, láncra kötötték, az ukránokkal közösen többször bántalmazták, és folyamatosan a családja megölésével fenyegették. Tették mindezt azért, mert így akarták visszaszerezni korábbi üzleti partnerüktől az állítólagos tartozását

– fogalmazott közleményében a rendőrség.

Négy nap sanyargatás után a sértett ígéretet tett arra, hogy megszerzi a pénzt, ezért szabadon engedték. Az áldozat azonnal a rendőrségre sietett az elengedése után.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói elfogatóparancsot adtak ki a két ukrán férfi ellen. Az apát, a lányát és a fiát gyanúsítottként hallgatták ki, a  bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat. A rendőrség lezárta az emberrablással gyanúsított család ügyét, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik