Belföld

Kamuméter: Szentkirályi Alexandra berúgta a választási kampányát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Kamuméter néven indít sorozatot Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt, hogy ebben mondja el, szerinte mi teljesült Karácsony Gergely főpolgármester választási ígéreteiből – számolt be az állami hírügynökség a kormánypárti politikusnő pénteki videós Facebook-posztjáról.

Szentkirályi – mint írták – a videójában azt mondta: közeleg a kampány, és menetrendszerűen jön a „balos ígéretdömping”.

Ígérgetni márpedig Karácsony Gergely nagyon is tud, így volt ez öt éve is. Nézzük meg közösen, hogy mi teljesült, és mi a kamu

–   így a kormánypártok főpolgármester-jelöltje az MTI híradása szerint.

Pédaként a Városháza parkot hozta fel, amiről Karácsony Gergely szerinte azt ígérte, hogy „szép, zöld, szemléletformáló és kellemes” lesz, ám ebből Szentkirályi szerint nem sok valósult meg.

„Tehát, akkor az ígéretet betartotta vagy kamu volt?” – tette fel a szónoki kérdést a fideszes főpolgármester-jelölt, majd rögtön meg is válaszolta. Szentkirályi Alexandra a végén elmondta, hogy „ennél ez a város sokkal többet érdemel”, és hogy „Budapesten változás kell”.

Orbán Viktor miniszterelnököt pénteken a szokásos rádióinterjújában az önkormányzati választásokról is kérdezték, de kitérő válaszokat adott, és pártja főpolgármester-jelöltjének nevét még csak ki sem mondta. Vitézy Dávid, a héten bejelentkezett főpolgármester-jelölt a Népszavának adott interjújában kormánypárti ellenfelét „a Gellérthegy tetejéről gyurcsányozó kormányszóvivőnek” titulálta, Karácsony Gergely a visszalépésére számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik