Belföld

Lemondott Milkovics Pál, a 168 Óra társtulajdonosa és a kiadó vezérigazgatója

Távozik posztjáról Milkovics Pál,  a 168 Óra és az Elle társtulajdonosa és a kiadó vezérigazgatója – tudta meg a Media1.

Milkovics levélben jelentette be a távozását a partnereinek, valamint a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. médiavállalat munkatársainak. Ehhez a cégcsoporthoz tartozik többek között a Jazzy és a Klasszik Rádió, valamint a Neokohn, és kisebbségi tulajdonrészük van a Klubrádióban is.

A mai nappal saját kérésemre távozom a vezérigazgatói posztomról. Mindenek előtt szeretném megköszönni azt a többéves inspiráló időszakot, amit együtt töltöttünk. Pár év alatt egy olyan cégcsoportot építettünk fel, amire csak büszkék lehetünk, és egyedülálló a szakmánkban. Mindannyian magatoknak éreztétek ezt a vállalkozást (szó szerint), egy olyan csapatot alkottunk, ahol a komoly kihívások, a támadások csak egyre jobban motiváltak minket, hogy mindenáron elérjük a céljainkat. Voltak nehézségek, nehéz pillanatok, nehéz döntések, de mindig tudtam, hogy számíthatok rátok és így tulajdonképpen egyszerű dolgom volt :)

– írja Milkovics a levelében, amelyet a Media1 közölt.

Azt is írja, hogy egy rövid pihenés után folytatni szeretné azt a nemzetközi terjeszkedést a saját vállalatában, „amit például a horvátországi ELLE beindításával megkezdtünk.” A Media1 telefonon érte el Milkovics Pált, aki megerősítette távozását.

Milkovics Pál 2018-ben bejelentkezett Simicska Lajoshoz, hogy megvenné tőle a Magyar Nemzetet, de ez nem jött össze Milkovicsnak.

Ezt követően 2019-ben Pesti Hírlap néven indított napilapot, amely azonban hamar súlyos nehézségekkel szembesült – emlékeztet a Media1. Milkovics Pál 2020-ban lett a 168 Óra résztulajdonosa, amelynek főszerkesztőjét, Rózsa Pétert nem sokkal érkezése után leváltotta egy, az Orbán családról készült fotó miatt.

Két évvel később felfüggesztette a 168 Óra kiadását a magyarországi gazdasági körülmények romlására, illetve a magas papír- és nyomdai költségekre hivatkozva. A Michaeli, Schwartz & Brit Media másik kiadványa, a Pesti Hírlapot sem kerül többé utcára.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik